Tuntikuvaukset

Tunnin valitseminen

Ryhmäliikuntatuntimme on merkattu erilaisin värikoodein. Värit tarkoittavat tunnin teemaa.

Punainen = Syke & Lihaskunto
Vihreä = Lihaskunto 
Musta/Tummanharmaa = Voima 
Sininen = Kehonhuolto/Palauttava harjoitus 

TOIMINNALLISET VOIMAHARJOITUKSET – näillä tunneilla käymällä saat lisää lihasmassaa ja voimaa sekä vahvan, toimivan kehon. Kehonkoostumus muokkaantuu kuin itsestään näillä tunneilla käymällä.
✔️ Crosstraining Voima

LIHASKUNTOTUNNIT – peruslihaskunto paranee. Lihakset vahvistuvat ja kehität samalla kestävyyskuntoasi.
✔️ Basic
✔️ Booty + core
✔️ Ylävartalotreeni

KUNTO- TREENIT (syke/rasvanpoltto) – kestävyyskunto paranee, rasva palaa, endorfiinit jyllää.
✔️ Bootcamp – sisä- ja ulkotreenit
✔️ HIIT + core
✔️ Kahvakuula

KEHONHUOLTO – kehon ja mielen huoltoa, pysähtymistä ja arjen luksusta.
✔️ Yin Yoga
✔️ Body & Mind

Tuntikuvaukset tarkemmin

Crosstraining Voima
Crosstraining tunti on toiminnallinen voimaharjoittelutreeni, joka koostuu alkulämmittelystä, päivän voima- osiosta ja ”loppuhapotuksesta”. Tuntien pohjana on ohjelmointi, joka takaa fiksun ja nousujohteisen harjoittelun. Tunneilla tehdään liikkeitä mm. levytangolla, kahvakuulilla, kehonpainolla jne.

Crosstraining tunnit ovat saaneet meillä valtavan suosion. Tunnit ovat mukaansatempaavia ja hauskoja sekä ne ovat erinomainen tapa muokata kehonkoostumusta, parantaa voimatasoja ja saada lihaksikkaita muotoja. Tavoitteena tehdä toiminnallisesti terve ja vahva keho. Core osuudet joka tunnilla. Näitä tunteja suositellaan tehtäväksi 2-3x viikossa.

HUOM! CT tunnille osallistuvalla tulee olla peruskurssi suoritettuna ennen tunneille osallistumista.

KUNTO- TREENIT (syke/rasvanpoltto)

Bootcamp – sisä- ja ulkotreenit
Sisällä – UUTTA!
Souda, hiihdä, pyöräile, heilauta, pidä, nosta, vedä, työnnä, rutista. Tällä tunnilla käytetään uusia hiihto- ja soutulaitteitamme osana treeniä. Bootcamp- tunnilla kestävyyskunto paranee ja hiki virtaa. Jokainen tunti sisältää myös erilaisia lihaskunto- liikkeitä ja core osuuden. Sopii aloittelijasta kokeneeseen konkariin. 

Ulkona
Vedä, työnnä, heitä, nosta, juokse, hyppää! Lämpimästi tervetuloa korkkaamaan Voimalan Ulkotreenit! Varaudu treeniin ulkoliikunta varustein, ota hanskat mukaan. Tunti on tehokas syketreeni, jossa myös lihakset vahvistuvat. Ihanan raittiissa ulkoilmassa harjoitellaan hyvällä rennolla fiiliksellä. Sopii kaiken tasoisille. Mikäli ulkona sataa vettä, lunta tai räntää, treeni tehdään sisätiloissa. Poikkeuksista ilmoitetaan Team Voimalavki Facebook ryhmässä. Liitythän mukaan! Ulkotreeni kuuluu kaikkiin Voimalan kortteihin ja mukaan voi tulla myös kertamaksulla.

Kahvakuula                       
Kahvakuulatunnilla harjoitellaan kahvakuulailun perusliikkeitä eli erilaisia heilautuksia ja tehdään välissä lihaskuntoliikkeitä kahvakuulaa lisäpainona käyttäen. Kahvakuulatreeni on toiminnallista ja vauhdikasta, se parantaa syke- ja lihaskuntoa ja vahvistaa keskivartaloa sekä parantaa tasapainoa. Sopii kaiken tasoisille ja -kuntoisille, sillä liikkeet tehdään aikaa vastaan ja kuulan painolla voi myös säädellä tunnin rankkuutta. 

Kaikki kahvakuulaheilautukset vahvistavat keskivartaloa. Tunnin lopussa keskitymme core osuuteen vielä erikseen. Lämpimästi tervetuloa kuulailemaan!

HIIT + core
HIIT eli High Intensity Interval Training on treeni, joka ottaa tehot irti hetkessä. Pääasiassa kehonpainolla tehtävä lyhytkestoinen ja intensiivinen treeni- joka nostaa sykkeen vauhti- ja maksimikestävyysalueelle. HIIT tunnilla tehdään lyhyitä kovia työosuuksia, jonka jälkeen levätään hetki ja jatketaan. Tunnilla tehtävät liikkeet ovat teknisesti helppoja, mikä takaa treenitehot ja turvallisen suorittamisen. Tunti on tehokas, mutta jokainen pystyy säätelemään sitä oman kunnon ja tavoitteiden mukaan. HIIT osuuden kesto max. 30 min.


CORE osuus keskittyy keskivartalon tehokkaisiin harjoitteihin, jossa jokainen saa vatsalihaksiin ihanan poltteen! CORE on meidän voiman keskuksemme, joten siitä pitää pitää hyvää huolta.

Tämän tunnin jälkeen perusaineenvaihdunta voi olla koholla seuraavat 48 tuntia, mikä kertoo sen loistavasta vaikutuksesta esim. kiinteytymiseen ja rasvanpolttoon. Tervetuloa treenille!

KEHONHUOLTO

Yin Jooga
Yin Jooga on hidas ja rauhallinen harjoitus, joka avaa kehoa ja mieltä syvemmältä. Yin Yoga palauttaa kehon ja mielen viikon harjoituksista ja askareista. Asanoissa viivytään useiden minuuttien ajan ja niiden tulisi olla ennen kaikkea lempeitä. Asanoissa ei siis ole tarkoitus puskea äärirajoille vaan opetellaan ymmärtämään, että vähemmän on enemmän.

Yin- asanoiden vaikutus kohdistuu kehon syvempiin osiin; sidekudoksiin, niveliin ja kalvorakenteeseen. Henkisellä puolella Yin tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä ja kuunnella omaa sisintään. Tunnille tullaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta, avoin mieli riittää. Ota tunnille mukaan lämmintä vaatetta ja villasukat. Mikäli omistat joogamaton, ota myös se mukaan tälle ihanalle tunnille. Lämpimästi tervetuloa <3

Body & Mind
Lisää liikkuvuuttasi sekä palauta kehosi ja mielesi arjen kiireen keskellä. Tämä on tunti, joka on suunniteltu palvelemaan aivan jokaista!

Tunti alkaa kehon lempeällä availulla ja lämmittämisellä dynaamisten eli liikkuvien venytysten/liikkeiden avulla. Dynaamiset liikkeet lisäävät liikkuvuutta ja parantavat samalla kehonhallintaa. Jokaiseen tuntiin kuuluu loppurentoutus, joka aktivoi parasympaattisen hermoston ja saa kehon ja mielen palautumaan.

LIHASKUNTOTUNNIT

Basic
Tämä on Voimalan supersuosittu perustunti, josta löytyy ylävartalo, alavartalo- ja kokovartalopainotukset. Nämä tunnit kehittävät monipuolisesti lihaskuntoasi ja ne sopivat vasta-alkajista kokeneille treenaajille.

Tunnilla tehdään sykettä nostavia harjoituksia lihaskuntoliikkeiden lomassa. Tunti sopii jokaiselle lähtötasosta riippumatta. Jokainen treenaa tunnilla oman kuntonsa mukaan. Tunti toteutetaan paikka- ja kiertoharjoitteluna. Välineinä käytetään monipuolisesti omaa kehonpainoa, kahvakuulia, palloja, renkaita..

Booty + core
Tehokasta ja monipuolista treeniä reisille, pakaroille, vatsalle ja selälle. Tunnilla kyykätään reilusti, jotta saadaan jalkoihin muotoa. Tunnilla käytetään välineinä kehonpainon lisäksi mm. Step- lautoja, kahvakuulia, käsipainoja ja vastuskuminauhoja. Sopii kaiken kuntoisille! Treeni tehdään omalla paikalla ja liikkeet omassa tahdissa aikaa vastaan.

Ylävartalotreeni
Tunnilla harjoitellaan käsiä, rintaa, vatsaa sekä selkälihaksia. Tällä tunnilla jalat saavat huilata. Treeni tehdään kiertoharjoitteluna, jotta pääsemme käyttämään mahdollisimman monipuolisesti erilaisia välineitä ja saamme näin tehoja ja monipuolisuutta harjoituksiin. Jokaisella tunnilla myös CORE- osuus.