Tuntikuvaukset

LIHASKUNTOTUNNIT

Voimala Basic
Tämä on Voimalan supersuosittu perustunti, jossa parannetaan koko kropan lihaskuntoa! Jos valitset viikkoosi yhden treenin, se kannattaa olla tämä! Nämä tunnit kehittävät monipuolisesti lihaskuntoasi ja ne sopivat vasta-alkajista kokeneille treenaajille.

Tunnilla tehdään sykettä nostavia harjoituksia lihaskuntoliikkeiden lomassa.

Basic sopii jokaiselle lähtötasosta riippumatta. Jokainen treenaa tunnilla oman kuntonsa mukaan. Tunti toteutetaan paikka- ja kiertoharjoitteluna. Välineinä käytetään monipuolisesti omaa kehonpainoa, kahvakuulia, palloja, renkaita..

Booty + core
Tehokasta ja monipuolista treeniä reisille, pakaroille, vatsalle ja selälle. Tunnilla kyykätään reilusti, jotta saadaan jalkoihin muotoa. Tunnilla käytetään välineinä kehonpainon lisäksi mm. Step- lautoja, kahvakuulia, käsipainoja ja vastuskuminauhoja. Sopii kaiken kuntoisille! Treeni tehdään omalla paikalla ja liikkeet omassa tahdissa aikaa vastaan.

Ylävartalotreeni
Tunnilla harjoitellaan käsiä, rintaa, vatsaa sekä selkälihaksia. Tällä tunnilla jalat saavat huilata. Treeni tehdään kiertoharjoitteluna, jotta pääsemme käyttämään mahdollisimman monipuolisesti erilaisia välineitä ja saamme näin tehoja ja monipuolisuutta harjoituksiin. Jokaisella tunnilla myös CORE- osuus.

TOIMINNALLISET VOIMAHARJOITUKSET

Crosstraining Voima
Crosstraining tunti on toiminnallinen voimaharjoittelutreeni, joka koostuu alkulämmittelystä, päivän voima- osiosta ja ”loppuhapotuksesta”. Tuntien pohjana on ohjelmointi, joka takaa fiksun ja nousujohteisen harjoittelun. Tunneilla tehdään liikkeitä mm. levytangolla, kahvakuulilla, kehonpainolla jne.

Crosstraining tunnit ovat saaneet meillä valtavan suosion. Tunnit ovat mukaansatempaavia ja hauskoja sekä ne ovat erinomainen tapa muokata kehonkoostumusta, parantaa voimatasoja ja saada lihaksikkaita muotoja. Tavoitteena tehdä toiminnallisesti terve ja vahva keho. Core osuudet joka tunnilla. Näitä tunteja suositellaan tehtäväksi 2-3x viikossa.

Crosstraining tuntien ohjelmointi noudattaa kehittämäämme Voimalan Vuosikelloa.

HUOM! CT tunnille osallistuvalla tulee olla peruskurssi suoritettuna ennen tunneille osallistumista.

KUNTO- TREENIT (syke/rasvanpoltto)

Syke 55′ (entinen Bootcamp sisällä)
Souda, hiihdä, pyöräile, heilauta, pidä, nosta, vedä, työnnä, rutista. Tällä tunnilla käytetään uusia hiihto- ja soutulaitteitamme osana treeniä. Bootcamp- tunnilla kestävyyskunto paranee ja hiki virtaa. Jokainen tunti sisältää myös erilaisia lihaskunto- liikkeitä ja core osuuden. Sopii aloittelijasta kokeneeseen konkariin. 

Bootcamp ulkotreeni (lumien sulettua aina syyskuulle saakka)
Vedä, työnnä, heitä, nosta, juokse, hyppää! Lämpimästi tervetuloa korkkaamaan Voimalan Ulkotreenit! Varaudu treeniin ulkoliikunta varustein, ota halutessasi hanskat mukaan. Tunti on tehokas syketreeni, jossa myös lihakset vahvistuvat. Ihanan raittiissa ulkoilmassa harjoitellaan hyvällä rennolla fiiliksellä. Sopii kaiken tasoisille. Mikäli ulkona sataa vettä, lunta tai räntää, treeni tehdään sisätiloissa.

Ulkotreeni kuuluu kaikkiin Voimalan kortteihin ja mukaan voi tulla myös kertamaksulla 12€.

Kahvakuula                       
Kahvakuulatunnilla harjoitellaan kahvakuulailun perusliikkeitä eli erilaisia heilautuksia ja tehdään välissä lihaskuntoliikkeitä kahvakuulaa lisäpainona käyttäen. Kahvakuulatreeni on toiminnallista ja vauhdikasta, se parantaa syke- ja lihaskuntoa ja vahvistaa keskivartaloa sekä parantaa tasapainoa. Sopii kaiken tasoisille ja -kuntoisille, sillä liikkeet tehdään aikaa vastaan ja kuulan painolla voi myös säädellä tunnin rankkuutta. 

Kaikki kahvakuulaheilautukset vahvistavat keskivartaloa. Tunnin lopussa keskitymme core osuuteen vielä erikseen. Lämpimästi tervetuloa kuulailemaan!

TABATA + Core

TABATA on erittäin tehokas ja ennenkaikkea asennetta vaativa intervallitunti, jossa tehdään aina 20 sekuntia työtä ja huilataan 10 sekuntia. Yksi Tabata on 8 kierrosta tätä. Yhdellä tunnilla tehdään yleisesti 4 Tabataa eli intervalliosuus kestää n. 20 minuuttia.

Tässä treenisä tehdään teknisesti helppoja liikkeitä, mikä takaa treenitehot sekä turvallisen suorittamisen. Tämän harjoittelutavan on todettu mm. polttavan eniten rasvaa treenin aikana sekä eniten hiilihydraatteja vielä treenin jälkeenkin. Ainoa mitä tarvitsee miettiä, on jaksaa tehdä ainoastaan 20 sekuntia yhtä liikettä kerrallaan. Tulokset ovat uskomattomia ja näkyvät varmasti!


CORE osuus keskittyy keskivartalon tehokkaisiin harjoitteihin, jossa jokainen saa vatsalihaksiin ihanan poltteen! CORE on meidän voiman keskuksemme, joten siitä pitää pitää hyvää huolta.

Tämän tunnin jälkeen perusaineenvaihdunta voi olla koholla seuraavat 48 tuntia, mikä kertoo sen loistavasta vaikutuksesta esim. kiinteytymiseen ja rasvanpolttoon. Tervetuloa treenille!

KEHONHUOLTO

Yin Yoga
Yin Yoga on hidas ja rauhallinen harjoitus, joka avaa kehoa ja mieltä syvemmältä. Yin Yoga palauttaa kehon ja mielen viikon harjoituksista ja askareista. Asanoissa viivytään useiden minuuttien ajan ja niiden tulisi olla ennen kaikkea lempeitä. Asanoissa ei siis ole tarkoitus puskea äärirajoille vaan opetellaan ymmärtämään, että vähemmän on enemmän.

Yin- asanoiden vaikutus kohdistuu kehon syvempiin osiin; sidekudoksiin, niveliin ja kalvorakenteeseen. Henkisellä puolella Yin tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä ja kuunnella omaa sisintään. Tunnille tullaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta, avoin mieli riittää. Ota tunnille mukaan lämmintä vaatetta ja villasukat. Mikäli omistat joogamaton, ota myös se mukaan tälle ihanalle tunnille. Lämpimästi tervetuloa <3

Soft Flow Jooga

Tämä lempeän dynaaminen tunti kutsuu asettumaan omaan kehoon ja tutkimaan rauhassa omaa liikettä ja hengitystä. Tälle tunnille voit tulla huoltamaan kehoa ja nollaamaan mieltä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta Joogasta.

Mikäli omistat joogamaton, ota se mukaan tälle ihanalle tunnille ❤

Liikkuvuus & Kehonhuolto
Lisää liikkuvuuttasi sekä palauta kehosi ja mielesi arjen kiireen keskellä. Tämä on tunti, joka on suunniteltu palvelemaan aivan jokaista!

Tunti alkaa kehon lempeällä availulla ja lämmittämisellä dynaamisten eli liikkuvien venytysten/liikkeiden avulla. Dynaamiset liikkeet lisäävät liikkuvuutta ja parantavat samalla kehonhallintaa. Jokaiseen tuntiin kuuluu loppurentoutus, joka aktivoi parasympaattisen hermoston ja saa kehon ja mielen palautumaan.