Kiitos kun klikkasit lukemaan. Tämä on meille tärkeää koska haluamme levittää fiksun ja innostavan liikunnan ilosanomaa! Voimala Vaajakoski on liikuttanut toiminnallisesti ihmisiä vuodesta 2016 kun salimme avattiin.

Toiminnallinen harjoittelu tarkoittaa oman kehon treenaamista monipuolisesti, siten että harjoittelulla on suora positiivinen siirtovaikutus arkiseen jaksamiseen.

Samassa harjoituksessa yhdistyy usein liikkuvuus- lihaskunto- ja sykeharjoitus ja näin ollen tämä treenimuoto on tuloksellista ja tehokasta, sekä omiaan meille kiireisille nyky-ihmisille.

Toiminnallinen harjoittelu ei ole bosu-pallon päällä tehtäviä extremeliikkeitä eikä siinä koskaan tehdä asioita riskillä. Toiminnallinen harjoittelu on fiksua ja hallittua harjoittelemista joka tekee meistä vahvoja, kestäviä ja notkeita.

Kenelle?

Kaikille meille tavallisille ihmisille, liikuntaa aloittelevista aina urheilijoihin. Miehille ja naisille.

Miten?

Toiminnallinen harjoittelu harjoittaa kehoamme sille luonnolliseen tapaan, isoilla liikeradoilla jossa useat lihakset toimivat saumattomassa yhteystyössä. Liikkeillä on suora siirtovaikutus arjen asentoihin ja parempaan jaksamiseen.

Miten toiminnallinen harjoittelu vaikuttaa arkeen?

Sinun ei tarvitse tehdä erikseen viikossa 3 lihaskuntotreeniä ja 4 aerobista. Tämä harjoittelumuoto yhdistää nämä.

Toiminnallinen harjoittelu kehittää

Kun ylläolevat ominaisuudet kehittyvät, ne auttavat sinua jaksamaan ja suoriutumaan arjessa vaativistakin ponnisteluista paremmin!

Toiminnallisella harjoittelulla lisäät päivittäistä aktiivisuuttasi, kulutat kaloreita ja vahvistat kehoa!

Toiminnallinen harjoittelu kuormittaa ihmiskehon kaikkia liikkeenhallintajärjestelmiä sille ominaisilla liikeradoilla ja suunnilla

Kun vahvistamme näitä ominaisuuksia treeneissä, arkiset askareet tuntuvat helpoilta. Lisäksi harjoittelemalla monipuolisesti ehkäisemme ennalta loukkaantumisia, esim. liukastuminen, koiran nykäisy hihnassa, epäedullinen nostoasento jne..

Tärkeää on että liikkeet opetellaan tehtäväksi oikein. Siksi meillä harjoittelu perustuu ohjattuihin treeneihin jossa ohjaaja on aina asiakasta varten.

Toiminnallinen harjoittelu ehkäisee loukkaantumisia.

Voimaharjoittelu eli lihaskuntoharjoittelu tärkeänä osana toiminnallista harjoittelua

Voimaharjoittelu kuuluu olennaisena osana hyvään ja monipuoliseen toimintakykyyn ja näinollen se on olennainen osa myös toiminnallista harjoittelua. Kaiken ikäiset hyötyvät lihaskunto- ja voimaharjoittelusta ja sillä on tutkitusti positiivisia vaikutuksia fyysisen suorituskyvyn ja jaksamisen lisäksi myös mielialaan ja itsetuntoon.

Kuntosali vs. toiminnallinen?

Perinteisessä kuntosaliharjoittelussa laitteet kuormittavat suorittavaa päälihasta. Toiminnallisessa harjoittelussa käytetään pääosin kehonpainoa ja vapaita painoja kuten kahvakuulaa, takoa, käsipainoja, palloja. Tällöin liikerata on vapaa, jolloin vartalon suuret lihakset, niitä avustavat pienemmät lihakset sekä lihasketjut aktivoituvat. Lihastyön lisäksi keho joutuu hakemaan tasapainoa ja hahmottamaan kokonaisuutta ja koordinaatiota. Näin harjoittelu on tehokasta fyysisesti sekä ajankäytöllisesti.

Kiireellisemmänkin aikatauluun mahtuu muutaman kerran viikossa 30 minuutin pituinen kokonaisvaltainen harjoituskerta.

Millaisia liikkeitä tunneilla tehdään?

Tunneillamme tulevat tutuiksi kyykyt eri kulmiin ja syvyyksiin, erilaiset maastanostot, hallitut kiertoliikkeet sekä räjähtävät iskut ja punnertavat liikkeet eri suuntiin. Lisäksi teemme paljon vetäviä liikkeitä kuten erilaisia kulma- ja rengassoutuja vahvistamaan mm. ryhtiämme.

Tunneilla tutuiksi tulevat myös yhden raajan liikkeet, tasapainoilu ja moniuloitteiset keskivartaloharjoitteet. Kaikkia näitä yhdistää vielä se että yhdistämme liikkeitä keskenään, jolloin treenin haastavuus ja mielekkyys on omaa luokkaansa.

Tunneillamme ei ole vaikeita askelkuvioita. Turvallisuus ja tehokkuus ja asiakkaan oma päivän fiilis on aina huomioituna tunneillamme.

Kokeile 3 viikkoa – ei sido mihinkään

Nyt pääset tutustumaan tunneillemme matalalla kynnyksellä ja hinnalla. Klikkaa itsellesi 3 viikon kokeilu ja koe itse mitkä tunnit sinulle ovat mieluisimmat. Kokeilun pääset lunastamaan alta tarjoushintaan 28.2.2021 saakka.