Päälläseisonta onnistuukin Maijulta jo loistavasti! T: Voimala

Seuraavaksi tunnilla teimme muutamia liikkuvuusharjotteita olkapäille ja selälle. Itselläni liikkuvuus on ollut aina yhtenä vahvuutena. Säännöllisesti venyttelemällä ja harjoittelemalla pyrin sen ominaisuuden itsessäni hyvänä säilyttämään. Ainoa hankaluus liikkuvuudessa on operoitu selkä, joka ei kunnolla taitu. Teen kuitenkin sillon tällöin maltillisia liikkuvuusharjoituksia selällekkin omien rajojen puitteissa. Liikkuvuuden huoltaminen on tärkeää ja siinä säännöllisyys palkitaan.

Kehonpainotreenitunneilla käydään läpi myös niinkin tuttuja asioita kuin punnerrustekniikkaa ja syväkyykkyä. Sainkin uusia oivalluksia punnerruksien treenaamiseen ja etenkin motivaatiota niiden tekemiseen pitämättä polvia maassa. Aina pitää vähän haastaa itseään treeneissä! Syväkyykky on itselleni aina ollut helppo oleskeluasento, joten sinne menemisessä ei ollut vaikeuksia.

Treenien lopuksi teimme kiertoharjoitteluna parin kanssa vuorotellen erilaisia liikepareja muun muassa roikuntaa ja siitä jalkojen nostoja, parikyykkyjä, punnerruksia ja suorin käsin ”dippipitoja”. Treenien jälkeen etenkin olkapäihin ja käsiin jäi kunnon hapotus. Seuraavina päivinä treenit tuntuivat edellämainittujen lisäksi hyvänä poltteena myös selässä ja vatsalihaksissa. Kehonpainoharjoittelu on superhauskaa ja erittäin hyvin yläkroppaa ja keskivartaloa kehittävää treeniä. Tunnille menemistä ei tarvitse jännittää, koska mitään akrobaattitaitoja ei etukäteen tarvitse olla ja kaikilla on kuitenkin sama lähtöpiste harjoittelua aloittaessa ollut. Marko ensimmäisen tunnin aloittikin toteamalla hyvin, että ego kannattaa jättää salin ulkopuolelle ja treeneihin tulla avoimin mielin.

Rohkeasti kaikki vaan tunneille mukaan uutta oppimaan, näihin treeneihin koukuttuu aika helposti. 🙂

T. Maiju