SYKSY 2019

Voimalalla ihana Yin & Yang jooga tiistaisin klo. 19:15-20:15

Palauttava Yin jooga sunnuntaisin klo. 17-18

KUVAUS Yin & Yang jooga

Tällä tunnilla yhdistetään sopivassa suhteessa joogan voimistavat ja huoltavan hellivät ominaisuudet. Tunnit aloitamme aina pienellä rauhoittumisella, jonka jälkeen jatkamme dynaamisen joogan parissa vahvistaen koko kehoa laskeutuen tunnin edetessä Yin joogan lempeään maailmaan. Yin jooga on syvempää sidekudosrakennetta avaavaa, palautumista tukevaa sekä lempeästi mieltä rauhoittavaa. Sen vaikutus perustaa kevyeen, pitkäkestoiseen tuntumaan, eli asanoissa pysytään noin 3 minuuttia. Tunnilla pärjäät hyvin vaikka olisit vasta astumassa joogan maailmaan ja olet sydämellisesti tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

KUVAUS Yin jooga

Yin jooga on rauhallinen, passiivinen ja parhaimmillaan meditatiivinen harjoitus. Pääosin asennoissa ollaan istuen tai maaten ja niissä viivytään useampia minuutteja. Asanat vaikuttavat syvimpiin kudoksiin, jolloin liikkuvuus lisääntyy, kivut vähenee ja jumit aukenee.

Tälle tunnille osallistuaksesi et tarvitse liikkuvuutta tai aiempaa kokemusta joogasta. Löydämme varmasti jokaisen keholle soveltuvan asennon, jossa pystyt rentoutumaan.

Harjoituksella voimme vaikuttaa meihin kokonaisuutena, kehoon, mieleen, sydämeen ja sieluun. Yin asanat tukevat kehon puhdistautumista ja sisäelinten toimintaa. Samalla voimme työskennellä myös erilaisten tunteiden kanssa.

Yin jooga aktivoi parasympaattista hermostoa, joka puolestaan auttaa meitä rentoutumaan. Tunnilla voi sulkea silmät, rauhoittaa ajatukset omalle matolle huomioimaan hengitystä ja kehoa, ilman suorittamista, tekemistä tai huolehtimista muista.

”We do not use the body to get into the pose, we use the pose to get into the body.” – Bernie Clark

Meiltä löytyy mattoja ja vilttejä. Jos haluat, voit ottaa mukaan omia välineitä, joilla löydät ehkä mukavamman asennon asanoissa, esim. villasukat tai kahdet, tyynyn ja viltin.

Kysythän lisätietoja Voimalalta, jos olet raskaana!