Treenivuosi olikin hyvä startata käyntiin tehokkaasti HIIT-uutuustunnilla. Tuntia kuvaillaan Voimalan sivuilla muun muassa seuraavin sanoin; ”Tunnilla tehdään kovia työosuuksia, jonka jälkeen levätään hetki ja jatketaan. Tunnilla tehtävät liikkeet ovat teknisesti helppoja, mikä takaa treenitehot ja turvallisen suorittamisen.” Aiemmin olen käynyt vastaavalla tunnilla kerran, joten tiesin mitä odottaa. Tunti on Voimalan tuntikalenterissa keskiviikkoisin ja sitä ohjaa Teresa.

Tunti oli täyttä tykitystä jo alkulämmittelystä lähtien. Varsinainen työosuus sisälsi viisi eri liikettä, jotka suoritettiin useissa sarjoissa pyramidiharjoitteluna. Sarjojen välissä pidettiin aina kunnon palautumistauot, jossa hengitys ehti tasaantua. Tunnin edetessä hapotus alkoi pikkuhiljaa painaa, mutta jokaiseen liikkeeseen oli annettu eri vaihtoehtoja, jolla treeniä pystyi tarvittaessa keventämään. Tärkeintä oli painaa oman jaksamisen mukaan suoritusajan loppuun saakka.

HIIT on sykkeenkohotusta ja hikitreeniä parhaimmillaan. Tämänkaltainen treenaaminen jäi viime syksynä vähemmälle, mutta ehkäpä nyt keväällä skarppaan tämän suhteen! Tunnista jäi kaikkensa antanut mutta silti todella hyvä fiilis. Ehkäpä kyseisellä treenitunnilla käyminen voisi edesauttaa minua keväisessä projektissa juoksukunnon kasvattamisen suhteen.Jään tämän kokeilun jäljiltä odottelemaan Voimalan muita tuntiuutuuksia ja tapahtumia suurella innolla.

Lauantaina 13.1 järjestetään Voimalan tutustumispäivä, jolloin pääsee ilmaiseksi testaamaan eri ryhmäliikuntatunteja. Suosittelen kaikille ilmottautumaan treeneihin mukaan. 🙂 Voimala onkin ollut erinomainen myös vaihtelevien workshoppien suhteen. Vuoden ensimmäinen workshop, jonka aiheena on Liikkujan Ravitsemus järjestetään lauantaina 27.1. Itse olen ehdottomasti menossa nappaamaan ammattilaisten parhaat ravintotärpit tukemaan hyvinvointiani ja treenejäni, tätä on odotettu! Workshopissa keskitytään liikkujan ravitsemukseen sekä yleisellä tasolla, että hieman myös yksilökohtaisesti jokaisen omien tavoitteiden mukaan.

T:Maiju